Analyst breaks down how Ukraine is turning the tables on Russia

Do you want to submit your video embed code?

Publish Now

CNN global affairs analyst Kimberly Dozier looks at Ukraine’s strategy to counter-attack against Russian forces. #CNN #News …

Google News

Analyst: This is how Ukraine is turning the tables on Russia - CNN

03/23/2022 - CNN

Analyst: This is how Ukraine is turning the tables on Russia  CNN...

Analyst says Ukraine's alleged move is one of Biden's worst nightmares - CNN

04/01/2022 - CNN

Analyst says Ukraine's alleged move is one of Biden's worst nightmares  CNN...

'Advanced "Bouncing Betty"': Russia accused of using 'devastating' landmines in Ukraine - CNN

04/07/2022 - CNN

'Advanced "Bouncing Betty"': Russia accused of using 'devastating' landmines in Ukraine  CNN...

CNN analyst: Pompeo remarks are 'a green light to Putin' - CNN

01/24/2022 - CNN

CNN analyst: Pompeo remarks are 'a green light to Putin'  CNN...

Photographers document Ukraine's destruction and ask: 'How could this be happening in 2022?' - CNN

03/18/2022 - CNN

Photographers document Ukraine's destruction and ask: 'How could this be happening in 2022?'  CNN...

CNN analyst: Pompeo remarks are 'a green light to Putin' - KULR-TV

01/24/2022 - KULR-TV

CNN analyst: Pompeo remarks are 'a green light to Putin'  KULR-TV...

46 Comments

 1. "Frostbite" ? Are you literally taking me for a ride ?
  Russia is WAY colder than Ucraine, its to the NORTH of Ucraine. Those soldiers are fine.

  Reply
 2. As the world teeters on the edge, the truth is clear: CNN's favorite POTUS Joe Biden is the worst president in modern history. The fight we’re now engaged in is the ultimate one that will determine if America survives. This is what you get when you have a president whose brain is oatmeal.

  Reply
 3. We need a more knowledgeable commentator maybe they could get Sean Penn

  Reply
 4. Zelinsky's resignation was because he didn't really want to make peace with Russia. So throw a stone and hide your hand. aka running away from responsibility.

  Reply
 5. ALS HET NIET WAS OMGEVALLEN EN HET WESTEN HAD AANBEDEN, ZONDER TE LUISTEREN NAAR DE DRIELEDIGE BELOFTEN VAN BIDEN EN DE NAVO, WAAR ZOU OEKRAÏNE DAN NU IN PUIN LIGGEN EN VERNEDEREND DE TOEZEGGINGEN ACCEPTEREN DIE RUSLAND HEEFT GEDAAN?

  Zoals gemeld door Russische en westerse media, zegt Moskou dat Oekraïne klaar is om de belangrijkste voorwaarden van Rusland te accepteren.

  De hoofdonderhandelaar van Rusland zei dat de Oekraïense kant tijdens de vredesbesprekingen op 29 maart in principe akkoord ging met een aantal belangrijke voorwaarden die Rusland heeft gesteld, waaronder zijn toezegging om een neutraal land te worden.

  In een interview met Rossiya-24 tv-kanaal op 30 maart, een dag nadat de Russische en Oekraïense delegaties gesprekken voerden in Turkije, zei de Russische hoofdonderhandelaar Vladimir Medinsky dat de Oekraïense delegatie het in principe eens was geworden over de veiligheidseisen van Rusland, zoals het niet toetreden tot de NAVO. Buitenlandse landen staan geen buitenlandse bases op het grondgebied toe.

  "Gisteren verklaarde de Oekraïense kant voor het eerst, niet alleen in woorden maar ook schriftelijk dat het klaar is om te voldoen aan de belangrijkste vereisten om in de toekomst goede nabuurschapsbetrekkingen en vooruitzichten met Rusland op te bouwen," zei Medinsky.

  Hij voegde eraan toe: "De autoriteiten in Kiev hebben verklaard dat ze klaar zijn om met Rusland te onderhandelen. "Ze hebben ons een voorstel gestuurd voor de voorwaarden van een mogelijke overeenkomst die omvat: geen lid worden van de NAVO, een niet-gebonden positie handhaven, kernwapens en andere massavernietigingswapens opgeven."

  Oekraïne stemde er in principe ook mee in om de basis of inzet van buitenlandse troepen op zijn grondgebied niet toe te staan en militaire oefeningen alleen uit te voeren met toestemming van garanten, waaronder Rusland.

  Met andere woorden, Oekraïne heeft zich bereid verklaard om te voldoen aan de belangrijkste eisen waar Rusland al jaren over praat. Als Oekraïne aan deze eisen voldoet, zal de dreiging van de NAVO die haar stempel drukt op Oekraïens grondgebied worden geëlimineerd," zei Medinsky.

  Medinsky zei dat Oekraïne en de NAVO de voorstellen van Moskou voor een dialoog hebben genegeerd om de veiligheid van Oekraïne te waarborgen en de nationale belangen van Rusland te beschermen.

  Dit waren de eerste opmerkingen van de Russische delegatie na gesprekken tussen Rusland en Oekraïne op 29 maart in Istanbul, Turkije.

  Na de gesprekken zeiden Oekraïense vertegenwoordigers dat ze neutraliteit en een 15-jarige consultatieperiode over de toekomst van de Krim hadden voorgesteld in ruil voor een staakt-het-vuren en veiligheidsgaranties. Dit zijn de meest concrete voorstellen die Oekraïne ooit heeft aangekondigd als onderdeel van vredesbesprekingen met Rusland. Mykhaylo Podoliak, een senior adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zei dat hij een referendum over de deals zou houden.

  Met betrekking tot het voorstel met betrekking tot het schiereiland de Krim en de status van de separatistische regio Donbass, Oost-Oekraïne, verklaarde Medinsky echter dat de positie van Rusland niet is veranderd. In het bijzonder beschouwt Rusland de Krim als een deel van zijn grondgebied, en Moskou erkent ook de onafhankelijkheid van de twee afgescheiden regio's in de Donbass.

  Eerder zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov: "De Krim maakt deel uit van de Russische Federatie en volgens de grondwet kunnen we met niemand het lot van het Russische grondgebied bespreken. Dit staat niet ter discussie, het staat in onze grondwet."

  Opmerking: Dit is slechts een deel van de onderhandelingen die de Oekraïense kant met Rusland accepteert, maar het donbass-grondgebied dat de twee separatisten nu hebben heroverd en de havens van Mariopol en de Krim moeten onderhandelen over het feit dat deze plassen zijn bevrijd door het Russische leger. Zelsky en de Oekraïense delegatie moesten toch ook de aanvaarding van het verlorene ondertekenen, alleen vanwege wat er nog meer te koop was? Het Westen heeft zijn handen losgelaten, het voedsel en het gas zijn opgedroogd en hoe meer het wordt vernietigd door Russische precisieraketten en het risico zich over te moeten geven, het zal andere voorwaarden moeten accepteren die Rusland zal aanbieden. De onderhandelingen gingen door en Rusland bleef doelen aanvallen waarvan werd aangenomen dat ze werden geleverd aan het Oekraïense leger en de Ki-ép-omsingeling werd geïntensiveerd, zodat de Oekraïners en huurlingen zich daar zouden overgeven. Mensen over de hele wereld wachten op de terugkeer van Oekraïne naar vrede.

  De Russische en Oekraïense delegaties voerden op 29 maart gesprekken in Turkije (Foto: AFP)

  Reply
 6. I heard the Ukrainian forces have gone on the offensive and have gone over the border into Russia. If so, I surely hope so. Russia is losing this war, and while it's at it, it can give back Crimea, too.

  Reply
 7. Russian disinformation and soviet tradecraft. Your narratives are transparent here.

  Reply
 8. The most trusted source of fake news cnn. The criminal EU has to pay Russia in Roubles for its energy, if not the pipes will be shutting off soon. Russia will have the last laugh while the master chief terrorist USA and its criminal ally EU point fingers at each other.

  Reply
 9. I heard Russia is bulldozing Ukraine and winning somedody is wrong

  Reply
 10. Such blatant and cringe-worthy propaganda. Murica taking L's left, right and center these days.

  Reply
 11. This not a "matched fight" at all. Russia strategy has been holding back, which hinders their military. To say it is a matched fight is to use the Ukrainians in a proxy war with Russia.

  Reply
 12. Ukraine needs to concentrate on train logistics from Russia on the Russian border with Ukraine. Russia crossed their border, they can cross Russias border. All of Russias supplies dependent on trains to the border of Ukraine. Blow up rails and supply Depose in Russia

  Reply
 13. Liberals & Dems giving out military weapons. Allowing, arming & training foreign & Ukrainian civilians including women & children to fight in a war to defend the ranked 9th most corrupt Country Globally. A non NATO Country. A non strategic asset for US, EU, NATO. They have no interest in negotiating an immediate peace agreement while they prop up a non hero, Coup installed corrupt WEF/US/NATO/EU Agenda2030 puppet Zelensky & the far right extremists RedSector Nazis. They could have just given Z the 80 billion in military weapons they left for Afghanistan Terrorists. Fleecing of taxpayers over self inflicted crisis after self inflicted crisis.

  Reply
 14. that is brutality! and aggression! Never forget who is the real threat to the world."
  List of countries that bombed/attacked by USA after World War II:
  Korea and China (1950-53)
  Guatemala (1954)
  Indonesia (1958)
  Cuba (1959-61)
  Guatemala (1960)
  Congo (1964)
  Laos (1964-73)
  Vietnam (1961-73)
  Cambodia (1969-70)
  Guatemala (1967-69)
  Grenada (1983)
  Lebanon (1983,1984)
  Libya (1986)
  El Salvador (1980s)
  Nicaragua (1980s)
  Iran (1987)
  Panama (1989)
  Iraq (1991)
  Kuwait (1991)
  Somalia (1993)
  Bosnia (1994, 1995)
  Sudan (1998)
  Afghanistan (1998)
  Yugoslavia (1999)
  Yemen (2002)
  Iraq (1991-2003)
  Iraq (2003-2015)
  Afghanistan (2001-2015)
  Pakistan (2007-2015)
  Somalia (2007, 2008, 2011)
  Yemen (2009, 2011)
  Libya (2011, 2015)
  Syria (2014-2015)

  Reply
 15. cNN is FAKE NEWS go to FOX to get the truth.

  Reply
 16. 9 am zelensky : yeah we are winning Russian soldiers are retreating🕺🕺
  12 pm zelensky : Russian army massacre 😞😭😭
  9pm zelensky : fu¢€ the un
  fu¢€ the usa
  fu¢€ the eu
  fu¢€ the nato 🤬😠🤬
  Un member 👏👏👏
  12 am zelensky: peace talks 😋🥰😘😇
  Next day
  9 am zelensky : yeah we are winning Russian soldiers are retreating🕺🕺

  Reply
 17. Go RUSSIA!

  Go UKRAINE!

  Said every arms dealer I'm America.

  Reply
 18. If Jesus is alive today, this is what Jesus would have asked us! When are we going to evolve from the capitalism?! Global resources are belonging to everyone around the globe. Global resources are not for trading for billionaires, millionaires, and shareholders. Global resources are only for using to meet everyone's basic needs around the tiny earth. Every human around the globe must be able to benefit from the global resources. Global resources must not be owned by a single state or by a country, or by a private company or by a single person. Global resources must be owned by one world administration for everyone around the globe. Capitalism must not own global resources for themselves for their billionaires, millionaires, and shareholders. This is where all conflicts begin when capitalism own and manage global resources for themselves. All wars since evolution of humans, all pre wars, world war one, world war two, other recent wars in Europe, Asia, Middle east, Arab spring, and this war between Ukraine and Russia are all caused by the capitalism and market economy. Capitalism and market economy will remain number ONE threat to global peace, global resources, race relations, climate, human health, mental wellbeing and living standard on any part of the world.

  Who killed Jesus?

  It was the capitalism killed Jesus on the cross, when he asks for equal rights for his fellow humans!

  USA and its NATO expansions are a collective institutional progression, which take place every seconds through their Market Economy's core structure of elements such as education, training, employment, language, media, music, film, tv, banks, dollar, swift, stock markets, shares, IMF, foreign policies, trading, contracts, exploitation, drilling & digging earth, emitting C02, greed, organised corruptions, treaties, summits, conferences, sanctions, UN, G7, G20, military basses, threats, warnings, creating demand and supplying war machines, arms sales, nuclear system sales, consultations and so on.

  NATO was formed especially against Soviet Union (Russia) in 1949 by USA. 72 years of USA's NATO expansion and relentless intimidation triggered this war. Russia is aggressively resisting against USA's NATO’s expansion in order to strengthen their capitalism and market economy and keeping rest of Russia’s federation together with their resources for their billionaires and millionaires. USA has 788 billionaires and over 20 millions millionaires, Russia has 117 billionaires and 268 thousands millionaires. Ukraine is resisting Russia’s expansion with an expectation of strengthening their capitalism and market economy with NATO & EU for their billionaires and millionaires. China is strengthening their capitalism and market economy with many other nations without firing a single shot so far for their billionaires and millionaires. China has 626 billionaires and over 5 millions millionaires. This is a war between Billionaires Vs Billionaires from USA, NATO, EU, China, Russia and Ukraine under their national flags.

  This war could have been easily avoided if President of Ukraine declared neutrality when President of Russia was requesting numerous times well before the invasion. President of Ukraine could not declare neutrality because Ukraine was mislead by the USA and NATO with a “resisting strategy” for their own political and economical gain at global stage. USA is the only winner from this war. When I USA, I mean USA government, politicians, billionaires, millionaires, and shareholders. USA government wants this war much more than Russia wants this war. Capitalism and market economy will not exist in USA without on going wars and on going regime changes elsewhere. Global capitalism and market economy require continuous resources in order to produce and market their products and services in order to satisfy their billionaires, millionaires, and shareholders. This war will feed USA's economy with trillions of dollars and political gain at global stage after this war. USA will make trillions of dollars by selling oil, gas, energy technologies, various military machines, defence systems, information technologies for defence, and nuclear systems with or without NATO membership and related products and services to various countries around the world. Countries are already queuing up for NATO membership and for their hi-tech war machines. US arms companies share prices are rocketing.

  This war could also have been avoided if UK stayed within EU and USA’s and NATO’s troops stayed in Afghanistan. Recent evacuation of USA and NATO troops from Afghanistan exposed USA’s and NATO’s weakness, which gave Putin to make a date for the invasion. Brexit is a major blow for EU’s stability and security. Brexit has delayed global peace by 200 years. War between Russia and Ukraine have delayed global peace by another 300 years. Capitalism and market economy will remain number ONE threat to global peace for many hundred of years.

  Putin will not go home with empty handed when he already lost significant amount of soldiers and economic sanctions! There is no point isolating Putin further and further. Putin would not hesitate to push nuclear buttons as a final resort if Putin thinks its game over for him without a significant win. USA and NATO will need to come up with something that Putin can feel a victory. If USA and NATO cannot come up with something substantial for Putin's victory, the war will last several months or years!, which means more lives, buildings, schools, hospitals, factories, shopping centres, and other infrastructures will be under threat. And, more refugee crisis and mental health issues are inevitable. USA and NATO must play major part to find a solution in order to stop this war and rebuild the Ukraine.

  If I were President of Ukraine, I would have declared neutrality from the NATO well before the invasion or resigned my position and stopped resisting against Russia's war machine at the very beginning of invasion in order to save thousands of lives, houses, hospitals, schools, factories, infrastructures and refugee crisis. What is the point resisting when you know there would be lost of lives and lost of assets! Sovereignty, Democracy, and Freedom are for text books and media only. These do not exist in real world. We are all slaves to the capitalism and market economy, which will remain number ONE threat to global peace forever unless we can evolve from the capitalism. We cannot evolve from the capitalism because there are many war machines protect the capitalism around the world! Humans are the ultimate dangerous creatures on this tiny earth! Shame on you humans!

  There is a solution for an ultimate peaceful world for everyone around the world, which cannot be achieved anytime soon unless all nations say “Yes” by tomorrow morning. The solution is a non-trade borderless one world, all global resources are belonging to everyone around the globe, one army for the globe, one planned production for everyone, full employment, one wage for everyone, one price for all products and services, and one bank to keep our digital money to spend on products and services. Free educations for everyone. Free employment training for everyone. Full employment for everyone. Free housing for everyone. Free healthcare for everyone. Free travel for everyone. Free holidays for everyone. Free social care for everyone. No trading. No printed money. No interest on any savings. No interest rates. No quantitative money. No tax. No national insurance. No private ownerships on any sector. No profit making activities on any sector. No war machines. No nuclear arms. No car production for private use. Motor vehicles are only for transporting goods and other emergency use. Public transport only for individuals. No aeroplane for holiday makers. Aero planes are only for transporting vegetables and medicines between continents. In order to achieve the borderless “One World” all nations must come under one global admin. No presidents. No prime ministers. No party political broadcasts. No national flags. Every sector will be planned and managed by Citizen Councils for all sectors. There will be various Citizen Councils for all different sectors. All Citizen Council will have their own research and development department for their sector. Decisions will be taken by the members of Citizen Councils for the particular sector for entire world. All will receive same wage like everybody else. Global resources will be moved between continents and countries in order to make products and services for everyone around the world. We all will have an equal quality of living standard across the globe. Shall we come together under one admin for the borderless “One World”? If we say no, the capitalism and market economy will remain number ONE threat to global peace, global resources, race relations, climate, human health, mental wellbeing and living standard on any part of the world!

  I have done my part to be a good human. You can now post your comments about my point of view and the solution that I suggested for a peaceful world. If you think my solution is inadequate, you can post your view and a solution for a peaceful world. Thank you for reading my view. I look forward to see your comments.

  Reply
 19. WOW YOU ARE A BIG WOMAN lay of the cakes or pies
  Priceless on the "TODAY at 9" position
  You can not hide from us
  ROFLMAO

  Reply
 20. Worst piece of propaganda I’ve ever seen. At least make it believable or at very least entertaining

  Reply
 21. People actually believe this shit lol?

  Reply
 22. I hope the Russians recruit the freedom fighters and patriots the
  Taliban. They proved themselves worthy opponents. Making the USA, England and
  NATO fight 20 years against an army of 100,000 peasants and lose. How
  humiliating. The worst military defeat ever in the history of warfare
  suffered by the USA, England and NATO

  Reply
 23. KYIV could just be a diversion to draw away a sizable amount of ukraine army from the main target. ukraine could have fallen innocently on this tactic.The main target is on the farthest side which is the coastal regions of the azov and baltic sea. this area is the leash that could strangle ukraine..russia controlling this area will death for ukraine economically..that's how i see it..

  Reply
 24. Russia very weak army not capable of winning the war poor strategy's result of loosing equiptment life of innocent civilian's ,army destroy houses property's life.

  Reply
 25. How did CNN+ go by the way!! What an embarrassment this company is.

  Reply
 26. Hahaha..I didn't know CNN is on Marijuana!

  Reply
 27. japan will retake the kurils sakhalin and vladivostok.

  Reply
 28. Here's what Trump told conservative radio hosts Buck Sexton and Clay Travis : "I went in yesterday and there was a television screen, and I said, 'This is genius.' Putin declares a big portion of the Ukraine — of Ukraine. Putin declares it as independent. Oh, that's wonderful." Putin misses girlfriend Trump.

  Reply
 29. if this war in Ukraine never happened what do you think cnn would be reporting now?😂😂😂😂😂

  Reply
 30. Putin's trial should be publicized as Saddam Hussein's was, and Russia should pay reparations and rebuild Ukraine just as Germany was forced to after WWII to Russia. By the way CNN sucks.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.

You May Also Like…

ajax-loader